Як отримують шовкову тканину

14 Марта 13:59:53 Розділ: Види тканин

Шовкова тканина

Зараз багато речей виготовляється з шовку. По-справжньому якісний матеріал виходить з коконів гусениці шовкопряда. Щоб отримати таку красу, доводиться прикладати неймовірні зусилля, через що матеріал просто не може коштувати дешево.

Шовк виглядає дуже красиво і має чудові властивості, за рахунок чого йому віддають перевагу багато покупців. Нитка за допомогою якої шовкопряд формує для себе кокон, відрізняється натуральним трикутним перетином. Вона заломлює світло, внаслідок чого ми спостерігаємо чудове переливання та характерний блиск. Шовкова нитка набагато тонша за людське волосся, але при цьому вона відрізняється відмінною міцністю. У природі вона призначається для того, щоб забезпечити захист гусениць від комах, які все поїдають на своєму шляху. Вона є міцною та стійкою до зносу, завдяки чому виготовлені речі виходять дуже довговічними.

Волокно шовку на 25% складається із серицину, а на 75% - із фіброїну. У складі також є жири, віск і мінеральні компоненти. Ширина шовкової нитки приблизно дорівнює 32 мкм, а в довжину вона здатна сягати 1,5 кілометра.

Шовкова тканина відрізняється такими якостями:

    Середні показники стійкості до впливу тепла. При тривалому впливі високих температур міцність змінюється несуттєво, але тканина буде досить крихкою. Рекомендується, щоб температура термічної обробки становила 110 градусів.
    Мала світлостійкість - при дії понад 210 годин сонячним світлом міцність скорочується вдвічі.
    Шовк, як і інші матеріали природного походження, не має чутливості до впливу оцту та інших органічних сполук.
    Шовк взаємодіє лише з концентрованими кислотами, а також лугами.
    Відмінна гігроскопічність.

Як отримують шовкову тканину

Не багато хто запитує, як отримують шовкову тканину, хоча з нею ми щодня стикаємося. З неї виготовляють предмети одягу, а також красиву та довговічну постільну білизну.

Якісна шовкова тканина виходить з коконів унікальної комахи - шовкопряда. Власний кокон він формує за рахунок секрету, що виділяється спеціальною залозою. Він згодом твердне і формує шовкову нитку. На сьомий або дев'ятий день кокон піддається обробці пором. Надалі кокон розчісують особливою щіткою, що дозволяє розглянути кінці волокон. Далі дбайливо розмотують волокна, внаслідок чого утворюється дуже тонка ниточка, довжина якої здатна перевищувати 1500 метрів.

Кілька волокон скручують у єдину нитку, що надає нитки додаткової міцності. Нитки скручують до досягнення необхідної товщини, завдяки чому річ виходить неймовірно міцною та витримує суворі умови експлуатації.

Шовк зараз використовується буквально повсюдно і це аж ніяк не дивно, адже незважаючи на високу ціну, з нього формуються якісні та довговічні речі.

Viber Замовлення дзвінка - eTkaniЗамовити
дзвінок

Залишіть Ваш номер телефону
і ми вам передзвонимо завтра після 9:00

Ваш телефон: 067 000 00 00

Закрити