Як позбутися плям на замші

01 Апреля 12:24:34 Розділ: Догляд за тканинами

Замшева тканина

Зараз колосальною популярністю користуються замшеві речі, але вони мають свої особливості, про які не варто забувати. Матеріал потребує дбайливого використання та постійного догляду. Багато власників замшевого взуття можуть з'явитися плями різноманітного походження. Є кілька методів, які дозволяють вивести їх, не завдаючи шкоди особистим речам.

Часто на купленому взутті утворюються неприємні білі розлучення, а також плями. Стандартною щіткою або водою прибрати їх буде дуже важко, якщо взагалі можливо, але ви можете скористатися наступним методом, який доказав свою ефективність.

У теплій рідині потрібно повністю розчинити звичайне господарське мило, яке, напевно, є у вашому будинку або трохи прального порошку, а потім додайте трішки нашатирного спирту. У складі змочується щітка, після чого можна приступати до обробки замшевої поверхні. Потім розчин видаляється з взуття, для чого можна використовувати будь-яку ганчірочку, попередньо змочену у стандартній воді. Сушити взуття на батареї в жодному разі не можна, потрібно дати йому висохнути в природних умовах. Наприкінці виконаної роботи замша обробляється спеціальною щіткою. Даний метод також відмінно підійде для видалення бруду, що в'ївся. Зараз замшева тканина дуже популярна, тому багато хто стикається з необхідністю її очищення.

Якщо на поверхні взуття з'явилася жирна пляма, то можна використовувати стандартний дитячий тальк за умови, що забруднення ще свіжіше. Придбати тальк можна у будь-якій міській аптеці. Він насипається на замшу досить великим шаром, після чого акуратно притискається за допомогою клаптика тканини, щоб глибоко проникнути в структуру волокон. Взуття слід залишити на кілька годин. За 3-4 години він повинен повністю поглинути наявний жир. Залишиться лише видалити його, для чого зручно використовувати стандартну щітку.

Якщо пляма утворилася досить давно і тальк уже неефективний, то рекомендуємо задіяти бензин. Потрібно змочити м'яку ганчірку в ньому і дбайливо протерти замшу. Далі поверхня обробляється вологою тканиною, що дозволяє повністю забрати бензин.

Як позбутися плям на замші

Є ще один ефективний метод, що дозволяє позбавитися різних забруднень. Наливаємо сире молоко у ємність. Додаємо до неї трохи нашатирного спирту, а також чайну ложечку соди. Змочуємо ганчірочку в розчині, після чого ретельно обробляємо їй всі забруднені місця. По завершенню роботи залишиться лише прибрати залишки ганчірочкою.

Багато виробників засобів догляду за різноманітним взуттям пропонують у своєму асортименті очищувачі, розраховані на догляд за замшею. У їх складі є унікальні розчинники, завдяки чому вдається усунути застарілі плями бруду, а також забруднення, що утворилися від впливу різноманітних речовин. Головне вибрати якісний засіб, щоб він не зашкодив взуттю. Для цього віддавайте перевагу продукції відомих виробників.

Viber Замовлення дзвінка - eTkaniЗамовити
дзвінок

Залишіть Ваш номер телефону
і ми вам передзвонимо завтра після 9:00

Ваш телефон: 067 000 00 00

Закрити