Як надійно пришити гудзики?

23 Февраля 12:18:44 Розділ: Корисне

Типи гудзиків

Як надійно пришити гудзики? Це питання мучило безліч розумів і завжди було актуальне через свою практичну частину.

Для початку необхідно розібратися із класифікацією гудзиків. Їх об'єднують за типами одягу, на який вони пришиваються. Так, є гудзики для шуби, дублянки, блузки (двох видів). Крім того, гудзики відрізняються за кількістю отворів: бувають з двома і з чотирма отворами.

У цій статті ви дізнаєтесь, як оптимально та надійно пришити гудзики без зайвого клопоту, витрат та головного болю.

Елітні тканини за низькою ціною — бавовна, трикотаж та гіпюр тут

Хитрощі роботи

Перший аспект, від чого залежить успішність пришивання – це вибір правильної голки. Через неймовірну безліч голок необхідно виявляти кмітливість при виборі певного діаметру для різних тканин.

Дуже важливо звернути увагу і на розмір ґудзиків. Залежно від напруги, які використовують ґудзички, їх роблять різних розмірів. Для верхнього одягу – великі, де сила буде розподілятися пропорційно, а для легких тонких тканин – маленькі.

Для дублянок, шуб, шкіряних курточок та пальто використовують товсті голки з великим вушком, і, відповідно, великі гудзики.

Для бавовни та гудзиків середнього розміру буде дуже доречною стандартна штопальна голка.

Для ніжного шовку блуз використовуються тонкі голки та ювелірні маленькі гудзики.

Пришити кілька гудзиків за раз – хвилинна справа, проте, якщо доводиться мати справу одразу з кількома, то необхідно у вушко заправляти вдвічі складену нитку. У такому разі загальна товщина нитки складе 4 додавання і можна кількома стібками оперативно пришити безліч ґудзиків.

Тканини в інтернет-магазині eTkani.com купити за низькою ціною: бавовна, трикотаж, гіпюр

Нюанси для тонких тканин

Під ґудзик слід покласти сірник, або стрижень від ручки. Ніжку потрібно буде обвити ниткою, після чого можна буде безперешкодно одягнути на ґудзик петлю.

Можна вставляти сірник не лише знизу, а й зверху ґудзика – при другому варіанті пришивати ґудзик буде навіть простіше. При використанні тонких тканин можна використовувати шпильку.

Нюанси для грубих тканин

Для вовняних пальто рекомендують використовувати довгі сірники для каміна, або, як їх ще називають – мисливські. Спочатку необхідно знайти місце, на якому раніше розташовувався гудзик і прибрати те, що залишилося від старої нитки.

Після цього необхідно проткнути тканину з вивороту, намагаючись по можливості максимально потрапити в точку, де нитка до цього проходила раніше. Витягнувши її до кінця, необхідно буде обвести її повз сірник і простягнувши через вушко, одночасно натягнути нитку. Після цього голку потрібно буде встромити вже з іншого боку стрижня.

Тропи слід наносити хрестом, або двома паралельними смужками в тому випадку, якщо ґудзики з дірочками. При цьому необхідно враховувати те, як були пришиті інші гудзики.

Для того, щоб міцно пришити ґудзик буде достатньо десяти стібків.

Тканини в Одесі купити: коттон, трикотаж, гіпюр

Viber Замовлення дзвінка - eTkaniЗамовити
дзвінок

Залишіть Ваш номер телефону
і ми вам передзвонимо сьогодні після 9:00

Ваш телефон: 067 000 00 00

Закрити