Сумка шоппер із тканини своїми руками

24 Января 17:14:35 Розділ: Корисне

Шиємо шоппер - красиво і просто

Велика сумка, в яку можна покласти все необхідне та позбавити себе від кульків, дуже актуальна. Вона доречна під час шопінгу, під час відпочинку на пляжі та прогулянок з дітьми, на пікніку та в дорозі. Коли аксесуар є, застосування знайдеться. А щоб не купувати його, пропонуємо такий виріб, як сумка шоппер, пошити своїми руками. У цій статті ми розповімо, як пошити сумку шоппер із тканини.

Вибираємо матеріал

Вибираємо матеріал для шоппера

Вибір тканини стоїть першим пунктом. Від неї залежить форма викрійки, а також декор та розпис по тканині. Оптимальні варіанти:

  • плащівка;
  • щільна бавовна;
  • джинс;
  • полотно;
  • льон;
  • твід;
  • вовняна тканина;
  • шкіра/шкірозамінник.

Враховуйте сезон. На зиму краще сукно або шерсть темних відтінків, на літо підійдуть полотна, що дихають, а на пляж — плащівка, вона непромокальна і швидкосохнуча.

Що потрібно, щоб вийшла сумка шоппер своїми руками

Проаналізуйте все, що вам знадобиться, щоб відсутні деталі купити заздалегідь у спеціалізованих магазинах. Потрібні:

Сумка шоппер з тканини своїми руками

  • викройка — знайдіть її в інтернеті (скачуєте або перемалюйте) або скористатися найпростішою. Про неї в наступному розділі;
  • тканина із запасом на шви та підвороти;
  • набір шпильок;
  • ножиці;
  • голка, щоб попередньо примітати виріб;
  • швейна машинка;
  • нитки;
  • блискавка, якщо плануєте використовувати застібку;
  • набір для декору (на власний розсуд).

Підготовчий період

Визначтеся з викрійкою, тобто формою виробу, щоб сумка шоппер із тканини своїми руками вийшла саме такою, як ви задумали — прямокутною квадратною, у формі трапеції, перевернутої трапеції, барила, кошика. Від цього залежить наявність/відсутність дна та відповідно складність роботи та кількість тканини. Мають значення кишені, застібки, довжина ручок.

Приготуйте тканину та всі підручні засоби та спробуємо пошити просту модель.

Сумка шоппер: як пошити. Покрокова інструкція

Шоппер своїми руками

  1. Розкладіть тканину вгору виворотом і виріжте 2 клапті квадратної або прямокутної форми. Можна тканину скласти вдвічі і тоді клапоть буде один, а зшивання вимагатимуть лише бічні частини.
  2. За допомогою швейної машини прострочіть попередньо складені частини з боків і знизу, якщо потрібно;
  3. Загніть удвічі верхній і край і теж прострочіть.
  4. Пришийте ручки. З тієї ж тканини, в тон або різко контрастують. Короткі чи довгі – за зручністю. Допускаються обидва варіанти. Як правило, для ручок вирізаються смужки, довжиною 30 см і шириною 7 см. Перед пришиванням приміряйте, чи зручна довжина.

Це найпростіша сумка шоппер із тканини своїми руками. Ускладнений варіант йде з підкладкою та дном, який пришивається окремо. Модні замість тканинних ручок канати. Для цього в бічних частинах проробіть отвори потрібного діаметра, вставте в них металеві кільця-заклепки, які запобігають подальшому прориванню тканини. Просуньте в них канат і за допомогою вузла закріпіть його на внутрішній стороні.

Традиційна shopping bag без застібок. Але якщо носити в ній цінні речі, а не лише продукти, практичніше придумати застібку. Підійде блискавка (гарно виглядає велика фурнітура) чи магніти. Просто, стильно та модно.

За матеріалами — в eTkani

Магазин eTkani

Ви задумали сумку шоппер із тканини? Пам'ятайте про ключові речі - форма і тканина. І якщо форма – це естетична сторона, то матеріал відповідає за міцність, функціональність та тривалість служби. Підібрати тканину ви можете у найбільшому в Україні інтернет-магазині тканин eTkani, де ви знайдете весь спектр текстилю підвищеної міцності з величезною різноманітністю кольорів на будь-яку тематику. Крім текстильних полотен, в магазині є фурнітура і нитки необхідної товщини і щільності. Важко зробити вибір? Зверніться до менеджера, поясніть, навіщо ви шукаєте матеріали, і він підкаже вам можливі варіанти. Склад інтернет-магазину знаходиться в Одесі, враховуйте це при доставці замовлення.

Зшити сумку самостійно — креативне та вигідне рішення. Handmade – це популярно та почесно. Ви пробуєте свої здібності, отримуєте саме те, що хочете. Дешево й сердито. Пляжні сумки середньої якості стартують від 500 гривень. Ви легко впишетесь в половину та ще й отримаєте виріб в єдиному екземплярі. Креативуйте з eTkani – це цікаво та вигідно.

Viber Замовлення дзвінка - eTkaniЗамовити
дзвінок

Залишіть Ваш номер телефону
і протягом 5 хвилин ми Вам передзвонимо

Ваш телефон: 067 000 00 00

Закрити