Найкращі тканини для літа

28 Июня 14:25:03 Розділ: Корисне

Літо - прекрасний період відпусток і відпочинку на морському березі, але не слід забувати і про літню спеку, яка для багатьох може стати фактором здатним зіпсувати враження від цієї чудової пори року. Саме тому вибір правильного літнього одягу з натуральних матеріалів, які не викличуть дискомфорт спекотним літнім днем, стає справді актуальним питанням. Тому в цій статті фахівці нашого інтернет-магазину намагатимуться дати відповідь на запитання: «Одяг із яких матеріалів найкраще підійде для літа?»

Кращі матеріали для літніх тканин

Тканини для літа повинні бути натуральними. У спекотний день гарне самопочуття та зручність Вам може гарантувати одяг із льону, бавовни, натурального шовку. Щодо молода віскоза завоювала загальне кохання, особливо у вигляді штапельного волокна. Останнім часом модно носити вироби з матеріалів, виробництво яких не шкодить природі. З'являється багато відроджених технологій отримання екологічних тканин з бамбука, конопель та кропив.

Бавовна

Більше всього видів літніх тканин виготовляються саме з бавовни: тонкі види використовують для сорочок, спідниць, суконь, а щільні йдуть на штани та шорти. Вони популярні завдяки властивостям натурального волокна:

  • Гігроскопічність - властивість бавовняного волокна вбирати вологу до 60% від власної ваги. Обтяжіла матерія не прилипає до тіла, перебувати в ній, як і раніше, комфортно;
  • Гіпоалергенність - дозволяє людям схильним до алергічних реакцій проводити в одязі з бавовни довгий час у спекотній обстановці;
  • Гігієнічність - робить волокно найкращим для пошиття білизни, майок, футболок. В одязі з бавовни завжди зручно перебувати;
  • Простота у догляді - речі швидко сохнуть, легко відмиваються.

До негативних властивостей можна віднести усадку після першого прання. Гладити краще у вологому стані, висохлу пом'яту матерію важко розгладити.

Льон

Волокно почали використовувати для пошиття одягу багато століть тому. З появою нових волокон льон не втратив своєї популярності з багатьох причин:

  • Добре відомі гігієнічні властивості льону. У складі волокна міститься речовина кремнезему. Завдяки чому на поверхні не розвиваються бактерії та шкідливі мікроорганізми;
  • Полотно добре проводить тепло тіла назовні, завдяки чому холодить у спекотний день;
  • Тканина будь-якої щільності міцна, не електризується.

До недоліків слід віднести погану офарблюваність і дорожнечу технологічного процесу виробництва, що позначається на кінцевій ціні матеріалу.

Шовк

Натуральний шовк, ще один вид матеріалу відомого з давніх часів. Колись тільки заможні люди могли дозволити собі дороге вбрання з цього матеріалу. Сьогодні речі з шовку стали доступними для всіх і використовуються в ошатному одязі. Технологія прядіння не дуже змінилася, але найчастіше використовуються машинне обладнання. Волокно отримують шляхом розмотування коконів шовкопряда тутового.

  • Гігроскопічність тканини робить її комфортною для спекотного дня;
  • При дбайливому відношенні речі довговічні;
  • Поверхня відрізняється гарним благородним блиском.

Процес отримання трудомісткий, матеріал відповідно дорогий. Доглядати речі складно, переважна хімчистка.

Рідкісні матеріали рослинного походження

  1. Рамі волокно, яке одержують з китайської кропиви. Рідкісна властивість матеріалу - абсолютно не схильний до гниття. Речі виходять дуже зручними, влітку у них комфортно. М'яка матерія має високі показники повітропроникності та гігієнічності;
  2. Бамбук за свої властивості називають «бамбуковий льон». Тканина дуже приємна для тіла. Добре вбирає вологу та неприємні запахи. З нього шиється найкращий домашній текстиль, зручні халати. У суміші з іншими волокнами використовується для літнього одягу.

Шляхом складних хімічних процесів отримують з деревної целюлози. Штучна матерія за багатьма показниками перевершує багато натуральних матеріалів.

  • Здатна вбрати води в півтора рази більше, ніж бавовна;
  • Дихаюча, добре пропускає повітря;
  • Не проводить електрику;
  • Вільні речі гарно драпіруються, матерія важка, лягає гарними фалдами.

У віскози є і негативні властивості - у мокрому стані слабка на розрив, має характерний блиск. Ці властивості легко забираються при додаванні 10-15% синтетичного волокна.

Види літніх тканин, їх призначення

Асортимент літніх тканин вражає великою кількістю кольорів і спеціальних оздоблень.

Шифон, креп-шифон

Прозора тканина на літо з гарною драпірованістю виробляється з натуральних або синтетичних волокон. Шифон з купонним друком дозволяє створювати оригінальні та яскраві фасони літніх суконь. Шифонова кольорова блузка добре поєднується з одягом різних відтінків. Незважаючи на те, що представлена матерія на 100% складається з поліестеру, знаходитись у такій сукні комфортно. Це можливо завдяки високій повітропровідності шифонів. Доглядати одяг - одне задоволення. Тканина сохне миттєво, прасування не вимагає, сукня у валізі для відпустки займає дуже мало місця.

Льон органзу

Завдяки сучасним технологіям раніше важкий лен стає прозорим, невагомим. Малюнок на тканині витравлений до прозорості. Малюнок може бути різний за задумом виробника. Підходить для пошиття ошатної жіночої літньої сукні та блузок. Костюми для жаркої пори року комфортні та дуже красиві.


Батист із бавовни або льону

Легка напівпрозора тканина «коттон батист вуаль» складається з тонких кручених ниток. Незалежно від фарбування батист завжди полотняного переплетення. Найцінніша тканина із тонких лляних ниток. Незмінність та простоту у догляді матеріали отримують у результаті спеціальної обробки мерсеризації. З батиста шиють блузки, літні сукні, нічні.

Батіст вуаль прошва

У цьому матеріалі переваги попереднього виду доповнені неповторною вишивкою. Полотно-прошва набуває нових властивостей. Повітропровідність збільшується у рази. Термін служби більший, вишивка зміцнює матеріал. Речі виглядають дуже жіночно. Великий вибір дозволяє вибрати малюнок вишивки до смаку. Краще вибрати для літніх сарафанів та блузок квітковий вишитий малюнок. Тоді навіть найпростіші фасони виглядатимуть завершеними.

Віскозний штапель

Легка віскоза в штапелі відома з минулого століття. Старий штапель сильно сідав, постійно м'явся. Сучасні тканини позбавлені цих недоліків. Легкі замини, легко розправляються злегка відвисавши. Завдяки спеціальній обробці та мінімальним включенням інших волокон оновлена віскоза з легкістю може змагатися у популярності з натуральними матеріалами. Підходить для різних літніх речей. Сукня та блузка, штани та спідниці, шорти стануть улюбленими на літню пору року.

У наших реаліях вибрати та замовити якісну тканину для пошиття літнього одягу – дуже просто. Для цього необхідно зайти на сайт нашого інтернет-магазину, вибрати в каталозі матеріал, який сподобався та оформити замовлення, а якість та швидку доставку забезпечать професіонали своєї справи. У нас Ви знайдете тканину буквально для будь-якого літнього одягу чи білизни. eTkani дає можливість пошити будь-яку літню сукню з якісної натуральної матерії потрібного забарвлення, не витративши багато засобів і часу на пошук необхідних матеріалів в інших магазинах.


Viber Замовлення дзвінка - eTkaniЗамовити
дзвінок

Залишіть Ваш номер телефону
і ми вам передзвонимо сьогодні після 9:00

Ваш телефон: 067 000 00 00

Закрити