Чим відрізняється ситець від сатину

03 Апреля 20:35:47 Розділ: Види тканин

Сатін

Багато хто при купівлі речей думають що вибрати - сатин або ситець. Останній є легкою тканиною полотняного переплетення. Вона утворюється внаслідок особливої обробки сучасного міткаля. Тканина зараз є однією з найдешевших. Матеріал випускається у великих обсягах, у зв'язку з чим на сучасному ринку можна знайти безліч речей, виконаних із нього.

Сатін був названий на честь китайської гавані, звідки вперше почали вивозити тканину. Вона є унікальним переплетенням найтонших ниток, виконаних з якісного шовкового або синтетичного волокна. Сатин можна відрізнити за його характерною гладкою, але в той же час досить шовковистою лицьовою стороною, яка формується завдяки унікальному сатиновому переплетенню, у складі якого є нитки качки (мають чітко виражений рубчик). Матеріал дуже приємний при дотику, завдяки чому його часто вибирають для виготовлення наборів постільної білизни. Ще одна перевага в тому, що тканина переносить не менше 200 прань. Сатин коштує вражаюче дешевше, ніж шовк, але в той же час дорожче, ніж інші бавовняні матеріали. Ми рекомендуємо вибрати саме сатин, оскільки він буде дуже довговічним, красивим, але при цьому не надто дорогим. >

Сатин - це унікальна тканина, яка є унікальним переплетенням ниток. Склади полотен, які випускаються зараз, можуть відрізнятися. Багато залежить від особливостей волокна, яке задіяне з виробництва. Найпростішим вважається плетіння, виконане у співвідношенні 1:1. Сатин можна відрізнити за чудовим блиском і відмінними показниками довговічності.

Чим відрізняється ситець від сатину

Сатин виходить із бавовняних ниток крученого вигляду. Здавна була помічена наступна особливість – чим сильніше скручені між собою нитки, тим більш насиченим блиском характеризується матеріал. Ця якість часто стає причиною того, що матеріал багато хто помилково плутає з шовком, який дуже схожий при першому ознайомленні. Сатин найчастіше задіюється у виготовленні якісної та стильної постільної білизни. Блиск сатинової білизни починає поступово згасати через 200-300 прань. Тканина поділяється на кілька різновидів. Бавовняна коштує значно дешевше шовку. Але з іншого боку така тканина буде найдорожчою серед бавовняних матерій.

У дешевій тканині, щоб отримати реалістичний блиск, виконують каландування. В результаті цього процесу тканина прокочується між валиками, нагрітими до заданої температури. Варто відзначити, що дешева тканина здатна втратити свій гарний блиск вже після кількох прань. Матеріал має деякі особливості, серед яких тканий малюнок. Прекрасне плетіння ниток формується на жаккардових машинах. Крім того, елітний сатин відрізняється максимальною щільністю та хорошими показниками міцності. Такий матеріал прослужить вам максимально довго.

Viber Замовлення дзвінка - eTkaniЗамовити
дзвінок

Залишіть Ваш номер телефону
і протягом 5 хвилин ми Вам передзвонимо

Ваш телефон: 067 000 00 00

Закрити